Запечени картофи с броколи и кашкавал

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
245
50
801
31/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 685
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • броколи - 300 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват леко в подсолена вода. Броколите се измиват, накъсват се на розичките и се бланшират.

Сварените картофи се режат на кубчета и се прехвърлят в намаслена тава. Към тях се добавят и броколите.

Върху зеленчуците се изсипва сметаната и яденето се поръсва с подправки. Пече се 20 минути в умерено загрята фурна и се вади, за да се поръси с настърган кашкавал.

Връща се във фурната и се пече, докато се получи приятна златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар