Пухкави родопски катми

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
267
50
806
24/10/2015
"Знаете ли какво отличава катмите от палачинките или и двете си ги хапвате с еднакво удоволствие?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 065
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете млякото при тях и разбийте отново. Вложете содата, солта, захарта, газираната вода, лимоновия сок и брашното.

Целта е да се получи каша, която не е твърде гъста. От нея се взема с черпак и се разпределя по дъното на намазнена и нагорещен тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар