ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен лаврак с картофки и лук

Пържен лаврак с картофки и лук

Fat BertaFat Berta
Джедай
353548501k
Пържен лаврак с картофки и лук
25/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страшно апетитен пържен лаврак с картофки и лук - сервираме и за празник, и за всеки ден, в който ни се хапва риба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът се почиства внимателно на течаща вода. Подсушава се и се нарязва на парчета. Посипва се с брашно, размесено с подправките, след което се изпържва в мазнина и се оставя да се отцеди от нея.

Картофите се обелват, нарязват се на лентички и се изпържват.

Лукът се нарязва и се изпържва в същата мазнина, като към него се добавя и доматеното пюре.

В чиния се слага от лаврака, картофите и лука. По желание се украсява с черни маслини и свежи листенца магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: