Торта с мус от боровинки

23/11/2015
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 403
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се счукват на ситно. Маслото се разтопява, без да кипне. Маслото се добавя към бисквитите и се смесва с тях. В ринг за торта, постлан с хартия за печене, се слага бисквитената смес, и се притиска плътно към дъното.

Рингът се слага във фризера. Приготвя се мусът, като желатинът се накисва във водата и се оставя да набъбне. Боровинките се пасират и се претриват през сито. Изварата се добавя към боровинките и се разбърква.

Млякото се загрява леко, добавя се захарта и се разбърква до разтварянето й. Топлото мляко се излива в боровинковата смес. Сметаната се разбива. Желатинът се разтваря на водна баня. Към сметаната се добавят две трети от сместа с боровинките и се разбърква.

Остатъкът от сместа с боровинките се смесва с разтворения на водна баня желатин. Добавя се сметановата смес и всичко се излива върху бисквитената основа. Тортата се оставя в хладилника за 4 часа и се сервира.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар