Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони, пълнени със спанак

Канелони, пълнени със спанак

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Канелони, пълнени със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • канелони - 10 бр.
  • моцарела - 150 г
  • спанак - 600 г
  • кашкавал - 50 г
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • сол
  • босилек
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се поставят във вряща вода и след десетина минути се вадят. Измиват се със студена вода и се оставят настрана. Спанакът се измива и нарязва на едро.

Задушава се в малко зехтин и се маха от огъня. Към него се добавя нарязаната на дребно моцарела и получената плънка се овкусява с босилек и сол. С нея се пълнят канелоните, след което се редят в намазнена тава.

Поливат се с доматеното пюре и се пекат в загрята фурна 15-20 минути. Преди да бъдат окончателно извадени, се поръсват с настърган кашкавал и се връщат във фурната, за да се дозапекат.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: