Консервиран заек в буркани

МинкаМинкаНовак
23/10/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 811
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 5 заека
  • черен пипер - 1 пакет зърна
  • сол - 1 ч.л. на буркан
  • масло - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зайците се почистват, измиват и разфасоват. Месото се реже на късове и се запържва до златисто в приготвената мазнина. В буркани се слага от черния пипер и съдът се пълни с месото.

Добавят се 4-5 с.л. от мазнината, в която се е пържило месото, и солта. Бурканите е запечатват с капачки и се стерилизират час и половина.

Изваждат се и капачката се минават по ръба с тъпата част на ножа.

Охладените консерви се съхраняват на студено място и се ползват за приготвяне на ястия или за директна консумация.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар