Паеля с морски дарове

13/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Трябва да опитате, за да разберете защо всички се прехласват по тази паеля с морски дарове!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене55 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 382
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • миди - 500 г сварени с черупката
  • скариди - 150 г големи
  • риба - 400 г филе, нарязано на парчета
  • лук - 1 глава стар, нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • червени чушки - 2 броя
  • ориз - 250 г
  • грах - 200 г замразен
  • шафран - 1/2 с.л.
  • бульон - 1 л пилешки
  • вино - 50 мл бяло сухо
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - сокът от 1/2 лимон
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява около 2 лъжици зехтин. Запържват се скаридите и рибата от всички страни. Овкусяват се със сол и пипер и се изсипват в друг съд.

В същия тиган се сипва още малко зехтин и се запържват лукът и чушките, след което се добавя чесънът и оризът. Разбъркват се добре и се налива виното. Шафранът се изсипва в пилешкият бульон да се разтвори.

Веднага щом се абсорбира виното от ориза, се налива малко от бульона с шафрана и се добавя грахът. След като ориза поеме течноста, се добавя по малко от бульона, като се оставят около 1/4 от него.

Най-накрая се изсипват мидите, скаридите, рибата и последната 1/4 от пилешкия бульон. Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза. След като се извади от фурната съдът се оставя покрит още 5-8 минути. При сервиране се поръсва с лимонов сок и магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена Асенова
Мен пък много ми допада рецептата.
0
0
Танас
Танас
16.11.2013 09:24
Това е рецепта ориз с морски дарове.Няма смисъл за щяло и не щяло да се кръщава всяка гозба с ориз с името паеля.
2
1
bendjito
bendjito
18.08.2011 15:26
6666 Оспокойте се малко, какво като сте живели в Испания, тази гадна държава. Като не ви харесва не си я правете.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв