ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с яйчен крем и плодове

Торта с яйчен крем и плодове

Fat BertaFat Berta
Джедай
339
421
50
888
Торта с яйчен крем и плодове
24/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбитите яйца се смесват с пресятото брашно и останалите продукти за блата. Всичко се разбърква, като целта е да се получи тесто за кекс. Сместа се изсипва в намазнена форма за торта и се пече на 200 градуса до готовност.

След това се вади и се оставя да изстине. През това време се приготвя кремът. Яйцата се разбиват с маслото. Смесват се с брашното и захарта. Получената смес се добавя към прясното мляко и всичко се бърка на слаб огън, докато се получи крем.

Изстиналият блат се реже на двете части. Първата се намазва с крем, след това върху нея се поставя втората, която трябва да се покрие с останалото количество от сместа. Най-накрая сладкишът се украсява с пресните плодове или натрошени ядки и се прибира в хладилника за 7 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: