Френска супа от червено цвекло и шампанско

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
285
27
241
21/10/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 242
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива и, без да се бели, се обвива с фолио и се пече 50 минути на 200 градуса. Охлажда се, обелва се и се реже на кубчета. Картофите се обелват, режат се на едри кубчета, заливат се с литър и половина гореща вода и се варят 10 минути. Отцеждат се.

Във водата, в която са се варили картофите, се добавя половината цвекло и се вари 30 минути на слаб огън. Цвеклото се отцежда, водата от варенето се охлажда. Копърът се реже на ситно, поръсва се със солта и се добавят жълтъците от сварените кокоши яйца.

Добавя се малко от водата, в която се е варило цвеклото, разбърква се, добавя се останалата отвара и шампанското и сместа се оставя в хладилника за 2 часа.

Краставиците се обелват и се режат на ситни кубчета. В чиниите се разпределят кубчета краставици, сварени картофи, половинки пъдпъдъчи яйца и останалото печено цвекло. Залива се със студената отвара. Сервира се със сметана.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.80 лв.
4.47 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар