Американски сладолед с цвекло и кленов сироп

21/10/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 60 милилитра вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Цвеклото се обелва, настъргва се и се изстисква сокът с помощта на марля. Настърганото цвекло се оставя настрана.

Добавя се кондензираното мляко и сместа се разбърква добре. С остър нож се обелва кората на портокала и се нарязва на много ситни кубчета. Сокът от портокала се изцежда. Настърганото цвекло се залива с портокаловия сок и кленовия сироп.

Добавя се нарязаната портокалова кора и сместа се загрява на бавен огън, докато се изпари една трета от нея. В горещата смес се добавя разтвореният желатин. Сваля се от котлона и се оставя да се стегне. Сметаната се разбива.

Сместа със сока от цвеклото се добавя към желираната смес. Добавя се сметаната и всичко се разбърква внимателно. С вилица се правят линии, които да украсят сладоледа. Оставя се за 8 часа във фризера. Сладоледът се сервира с листенца мента.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар