Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Френски сос с трюфели и рачешки рулца

Френски сос с трюфели и рачешки рулца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327617
Френски сос с трюфели и рачешки рулца1 / 2
21/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • телешки бульон - 250 мл от кубчета
  • трюфели - 50 г
  • рачешки рулца - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сос бешамел, като половината масло се загрява и се добавя брашното. Разбърква се добре и постепенно се добавя леко затопленото прясно мляко.

Сместа се разбърква добре, за да няма бучки и сосът се загрява, без да се оставя да кипне. Добавя се затопленият бульон.

Трюфелът се нарязва на ситно и се добавя в соса. Рачешките рулца се нарязват на колелца и се добавят в соса.

Добавя се останалото масло и сосът се разбърква. Сосът се сервира топъл в комбинация с риба, сварени яйца или скариди.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: