Шарен лучник

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
14/11/2010
"Не е достатъчно ястието да е само вкусно - то трябва и да е красиво, а този шарен лучник е като малък празник в чиния"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 850
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва средно меко, еластично тесто, което се оставя да втаса около 30 минути. През това време се приготвя плънката, като в олиото се задушават празът, лукът и копърът.

След като се махне от котлона, се овкусява и се слагат сиренето, маслините (на колелца) и едро нарязаните орехи. Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка от тях се разточва на кори, според големината на тавата. Долната кора трябва да е по-голяма.

В добре намаслена тава се слага по-голямата кора, така, че краищата й да излизат навън. Отгоре се слага плънката. Върху нея се поставя и втората кора. Краищата на долната кора се завиват към горната.

Лучникът се оставя отново да втаса. Преди да се сложи във фурната, се надупчва на няколко места с вилица. Намазва се с жълтък и се пече при температура 180 градуса.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорница Герговь
Зорница Герговь
20.11.2011 19:41
страхотна рецепта
0
0