Пилешка кремсупа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Пилешка кремсупа
07/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Днес избрахме да ви изненадаме с тази супа - сигурни сме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • масло - 25 г краве
  • олио - 2 с.л. или зехтин
  • моркови - 1 брой
  • магданоз - няколко стръка
  • лук - 1 глава кромид
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода заедно с лука и магданоза, след което се обезкостява. Част от бялото месо се нарязва на кубчета и се оставя за гарниране към готовата супа, а останалото месо се смила в месомелачка.

От олиото или зехтина, брашното и 2/3 от млякото се приготвя бешамелов сос, който се смесва със смляното месо и прецедения бульон. Супата се вари 5-6 минути, след което се пасира.

Застройва се с разбитото яйце и останалата 1/3 от млякото и се подправя с прясното масло и лимонов сок на вкус. Във всяка купичка се слагат няколко парченца от нарязаното бяло месо и се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: