Пълнена патица с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7702k
Пълнена патица с ориз1 / 2
19/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре патицата и я посолете. Нарежете праза, киселите краставички и гъбите и ги сипете в тиган със сгорещено олио. Посолете и залейте с около 100 мл вода, задушете на бавен огън. Добавете ориза, залейте с 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте и добавете соевия сос. Добавете нарязания колбас, овкусете с джоджена и чубрицата. Накрая добавете нарязаните маслини.

След като течността напълно се абсорбира, махнете от огъня и напълнете патицата. Зашийте отвора и сложете патицата в леко вряща вода със сол за около 15 минути.

След това я прехвърлете в тава за печене, залейте с част от бульона на варенето и покрийте с фолио. Печете в умерено загрята фурна за около 2 часа, като малко преди края махнете фолиото, за да може да се запече добре патицата.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: