Свинско печено с ароматни подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Свинско печено с ароматни подправки
03/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6
"Това, което различава обикновеното свинско печено от великолепното свинско печено, са подправките -правилно подбрани и балансирани"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг филе от карето (цяло парче)
  • вино - 200 мл. сухо бяло
  • бульон - 150 мл. пилешки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • канела - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1 щипка смлян
  • индийско орехче - 1 щипка настъргано
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете го добре, натрийте го със сместа от подправките и солта. Вържете го добре със здрав конец, за да получи по-добра форма при печенето.

Така приготвеното месо се слага се в подходяща тава заедно с 200 мл вода, покрива се със фолио и се пече на 180 градуса за 1 час и 20 минути открито, за да хване загар.

Готовото ароматно свинско печено се изважда от тавичката в подходяща чиния и се оставя да поизстине за 15 минути.

Сосът от тавичката се прецежда, добавя се виното и се оставя да заври. Нека да поври за 4 минути.

Конецът от месото се отстранява внимателно и се реже с остър нож на парчета с дебелина 1 сантиметър. Наредете в подходяща чиния, залейте с малка част от соса за украса и украсете с листенца мащерка.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: