Свинско руло

14/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Докато месото изстива, за да бъде нарязано, вие може да приготвите и подходяща гарнитура, а ние вече пътуваме към вас "
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 340
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г, цяло парче от карето
  • сини сливи - 10 броя сухи, почистени от костилките
  • мазнина - 50 г краве масло + 1 с.л. олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се поставя върху плот и с остър нож се реже на дължина, като се стремите да е с дебелина около 1, 5 см, като целта е да получите 1 голямо парче месо. Начукайте го с чукче за месо, залейте с малко олио, сол и черен пипер.

Сините сливи (разполовени) се редят равномерно по цялото руло. Навийте свинското рулото и го престегнете със здрав конец, осолете го добре и оставете да постои 10 минути, докато поеме солта, намажете го с олио и поръсете с черен пипер.

Загрейте фурната на 230 градуса, а месото сложете в тава заедно с 250 мл вода и 50 г краве масло. Изпеченото руло не се реже преди да е изстинало, за да не се начупи. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Свинското много си върви със сини сливи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв