Турски кадаиф

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
291
50
810
16/10/2015
"Искате ли да опитате истински вкусен кадаиф - не правете компромиси - пригответе Турски кадаиф "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо42 374
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кадаиф - 600 г
  • кафява захар - 800 г
  • лимонов сок - от 1/3 лимон
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете кадаифа в намаслена тавичка, като добавите смлените орехи и маслото. Поставете тавичката с кадаифа в загрята фурна. Печете на 180 градуса до зачервяване.

Докато десертът е във фурната, можете да приготвите сиропа за него. Той се прави, като вода /600 мл/ се остави да заври, след което се смесва с кафявата захар и лимоновия сок.

Сиропът ври около петнадесет минути, след което се отстранява от котлона. С него се залива изстиналия кадаиф. След това се прибира в хладилника за 7-8 часа и се поднася.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар