Турски кадаиф

Fat BertaFat Berta
Джедай
338
392
50
880
16/10/2015
"Искате ли да опитате истински вкусен кадаиф - не правете компромиси - пригответе Турски кадаиф"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 762
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата209
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кадаиф - 600 г
  • кафява захар - 800 г
  • лимонов сок - от 1/3 лимон
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете кадаифа в намаслена тавичка, като добавите смлените орехи и маслото. Поставете тавичката с кадаифа в загрята фурна. Печете на 180 градуса до зачервяване.

Докато десертът е във фурната, можете да приготвите сиропа за него. Той се прави, като вода /600 мл/ се остави да заври, след което се смесва с кафявата захар и лимоновия сок.

Сиропът ври около петнадесет минути, след което се отстранява от котлона. С него се залива изстиналия кадаиф. След това се прибира в хладилника за 7-8 часа и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар