ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пърленки»Лесна пърленка на тиган

Лесна пърленка на тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
353490501k
Лесна пърленка на тиган
13/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Няма хляб, няма питки - днес сме на лесни пърленки, приготвени за нула време на тиган"

Необходими Продукти

  • тесто - 600 г купешко /за пици и мекици/
  • масло - 1/2 пакетче
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете готово тесто от плика върху набрашнен плот. Разделете го на четири части и от тях разточете плоски дискове, които да не са по-големи от вашия тиган.

Пърленките се пекат от двете страни в сух тефлонов тиган.

След около 2-3 минути всяка страна е готова, така че трябва да внимавате да не ги прегорите.

Готовите пърленки намажете с бучка масло и поръсете с подправки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: