Шоколадова глазура

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
05/12/2018
"Знаете ли как да си направите най-вкусната и ефектна шоколадова глазура за сладкиши, кремчета и сладолед? Вижте тук"
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251 113
  • Преглеждания за месеца3231
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Глазури

Начин на приготвяне

Млякото се слага да кипне и към него се добавя шоколада, начупен на парчета, кравето масло, какаото и пудрата захар.

Глазурата се бърка с дървена шпатула до напълно разтопяване на шоколада и придобиване на гъстота. След това се оставя да се поохлади и да се сгъсти леко.

Шоколадовата глазура е подходяща за торти, мъфини, пайове, фунийки, кремове или кейксове.

Метална лопатка за торта
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Метална лопатка за торта
1.65 лв.
Виж ››

Лопатката за торта е вашето тайно оръжие, с помощта на което ще сервирате перфектното парче! Освен да я поднесете, с лопатката може и да отрежете торта за своите гости. Изключителна лесна за употреба.

Рейтинг

5 23
4 11
3 12
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#167180
Изглежда превъзходно!
3
0
Гери
Гери
28.03.2014 08:37
Ами ,то си пише ЧЕРЕН шоколад ,че е за предпочитане.Най-добре е ако е с 70 % какао,иначе е нормално да не се сгъсти.
2
1
Радичко
Радичко
30.01.2014 19:15
А някой ако ви каже какво значи „кейксове“, ще го поздравя...
9
3
путка хуи
путка хуи
06.10.2014 21:21
и какво е беиби кажи кат знаеш не се прави на свети4а
1
17