Локумки с бяло вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9655k1118k
Локумки с бяло вино1 / 2
06/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
"Време ли е за следобедно кафе и локумки?"

Необходими Продукти

  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас, може и краве масло или маргарин
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 - 3 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • локум - 200 г
  • захар - 100 г пудра за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно.

Налива се бялото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Топката се разделя на две или три по-малки топки и от всяка се разточва кора с дебелина половин сантиметър или малко по-тънко.

Локумът се нарязва на малки хапки. От тестените кори се режат квадрати с големина 7-5 см. Може от едната кора да се изрежат с чаша кръгове. В средата на всеки квадрат и кръг се слага по парченце локум.

Квадратите се навиват на пурички, а кръговете се загъват на две като в края се прещипват. Локумките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, омесена с ванилия. Най-добре е да се консумират на следващия ден.

Рейтинг

5 11
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: