ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Забулени яйца на очи с бекон

Забулени яйца на очи с бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Забулени яйца на очи с бекон
12/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Аламинут, който ще ви накара да оближете не само пръстите си, но и тигана, в който е приготвен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или шунката на парчета, обелете картофите и ги рендосайте. Загрейте 100 мл олио в тиган и поръсете със сол.

Когато се загрее добре мазнината се слагат картофените стърготини и бекона. Разбъркват се с дървена шпатула и се запържва за 3-5 минутки.

Отгоре се чукват яйцата и периодично се поливат с мазнина, за да се забулят. Когато белтъците се стегнат, ястието е готово. Поръсва се с червен пипер, малко сол и обилно със зелените подправки.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: