Забулени яйца на очи с бекон

12/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Аламинут, който ще ви накара да оближете не само пръстите си, но и тигана, в който е приготвен "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 300
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или шунката на парчета, обелете картофите и ги рендосайте. Загрейте 100 мл олио в тиган и поръсете със сол.

Когато се загрее добре мазнината се слагат картофените стърготини и бекона. Разбъркват се с дървена шпатула и се запържва за 3-5 минутки.

Отгоре се чукват яйцата и периодично се поливат с мазнина, за да се забулят. Когато белтъците се стегнат, ястието е готово. Поръсва се с червен пипер, малко сол и обилно със зелените подправки.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар