Мариновани печурки

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
02/12/2010
"Покрай останалата зимнина все някак трябва да намерите време да приготвите и няколко буркана мариновани печурки!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 069
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г култивирани
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки, нарязани на тънки филийки
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 4 броя
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • копър - няколко стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.

Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч.

Рейтинг

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Росица Владимирова
Страхотна рецепта! Много благодаря!!! Всички харесахме маринованите гъби много. Излезе ми едно средно бурканче от нес кафе.
А колко време могат да се съхраняват така в хладилника?
0
0
Славка
Славка
05.11.2012 17:26
Аз скоро затворих гъби печурки в малки бурканчета, но на сварените гъби сложих само по 1 ч.л. сол. Затворих бурканчетата и ги кипнах за 10 мин. Незнам дали ще са хубави, защото затварям за пръв път гъби. Моля кажете вашата отценка.
12
3
Дидка
Дидка
17.10.2012 20:33
ми прецени, колкото да ти стигне за бурканите
4
3