Мариновани печурки

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Мариновани печурки
02/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
"Покрай останалата зимнина все някак трябва да намерите време да приготвите и няколко буркана мариновани печурки!"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г култивирани
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки, нарязани на тънки филийки
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 4 броя
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • копър - няколко стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.

Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч.

Рейтинг

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: