ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолани в гювеч с картофи

Свински джолани в гювеч с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
05/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: