Свински джолани в гювеч с картофи

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
05/11/2018
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 472
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
никнай
22.01.2016 23:39
Не е лошо, става но сметаната е излишна
9
1
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
5
0
Марлена
Марлена
03.03.2011 14:43
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
3
5