Крем от тиква

ЕфросияЕфросияДжедай301
18/11/2010
"Нежен крем от тиква, който ще погали небцето ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37 554
  • Преглеждания за месеца1952
  • Преглеждания за седмицата1925
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 200 г
  • бисквити - 1 кутия маслени
  • нишесте - 150 г
  • сладко - 1 к.ч. плод от кайсии
  • орехи - 1 к.ч. счукани орехови ядки
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - кафява, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистената тиква, пасирайте я и я разбийте със свареното мляко. Прибавете 2/3 от захарта. Сместа се слага на огъня да заври и към нея се прибавя нишестето, предварително размито със студено мляко или вода.

Кремът се вари до сгъстяване и след леко охлаждане се смесва с предварително нарязаните плодове от сладкото, счуканите орехови ядки, 1/3 от предварително надробените бисквити и ванилията.

Всичко се размесва добре и се разпределя в огнеупорни десертни форми, на дъното на които предварително са подредени останалите бисквити. Поръсете обилно с кафява захар и сложете крема от тиква на силна фурна да се запече, до разтопяване на захарта.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Благородна
Благородна
18.11.2013 18:06
малко странно запечен крем нишесте по–скоро мляко в което до се сложат 3 яйца и тогава дасе запича
2
0