Бьоф Строганов

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Бьоф Строганов2 / 3
09/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Днес ще ви представим едно аристократично руско ястие станало любимо на хора от цял свят. Приготвя се лесно и е уникално вкусно от 19 век насам"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г телешки шол
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • вино - 50 мл бяло
  • доматен сок - 50 мл
  • сметана - 150 мл течна
  • пипер - меланж
  • сол
  • мащерка - или други зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на жулиени. Поръсете с брашното и пипера, разбъркайте и оставете така да престои.

След това в тиган с разтопено масло запържваме месото до златисто от всички страни, като се слага на порции, за да не се отдели течността от месото, а да се запържи добре.

Извадете месото в чиния, а в мазнината запържете лука и гъбите - отново до златисто. Залейте с виното и оставете да се изпари, като разбърквате често.

Добавете доматения сос и бъркайте до сгъстяване. Върнете месото при останалите продукти и посолете. Залейте ястието със сметаната и разбъркайте отново добре.

След това го свалете от котлона и го поръсете със зелени подправки. Снемаме от огъня и поръсваме със свежи подправки. Бьоф Строганов се сервира обикновено с гарнитура от варен ориз.

Рейтинг

4.5
517
42
31
20
12
Дай твоята оценка: