Боб по манастирски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Боб по манастирски1 / 3
03/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2-4
"Уж едни и същи неща слагаме в боба, а някак този боб по манастирски е по-вкусен!"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г зрял
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 2 броя (прясна и сушена)
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • шарена сол - на вкус
  • сол - на вкус
  • домати - 1 стерилизиран за запръжката
  • олио - 2 с.л. за запръжката
  • брашно - 1 с.л. за запръжката
  • червен пипер - 1/4 ч.л. за запръжката
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.

Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.

Рейтинг

4.5
513
44
33
20
10
Дай твоята оценка: