Риба по сечуански Шуй Джу Ю

15/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Искате ли заедно да сготвим тази супа? Много ще ви хареса?"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 307
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 филета, дебели, нарязани на хапки
  • яйца - 1 белтък, разбит
  • нишесте - 1/2 ч.л. царевично
  • бял пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • джинджифил - 3 тънки резена от пресен корен
  • мазнина - 2 с.л. олио
  • подправки - 10 зрънца Сечуански пипер
  • люти чушки - около 5 сушени
  • сос - 2 с.л. Сечуански бобен сос
  • вода - 2 чаши
  • целина - 3 стъбла, нарязани
  • зеле - 1 ч.ч. нарязано (Напа зеле)
  • чесън - 2 с.л. накълцан
  • кантарион - 2 клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа белтъка, нишестето и белия пипер, парчетата джинжифил, след което прибавете парчетата риба. Отделят се и се оставя да се маринова най-малко 15 минути.

В тиган загрейте 1 с.л. олио и сложете да се запържат до тъмно червено сечуанския пипер и лютите чушки, като внимавате да не прегори. Махнете от огъна и доколкото е възможно претрийте чушките.

След това върнете на котлона, добавете 1 с.л. олио и бобения сос. Бъркайте, докато не се получи червен сос. След това добавете водата и варете, докато не кипне.

Махнете джинджифила от маринованата риба и я прибавете към врящия сос. Варете, докато рибните филенца не побелеят напълно. Така полученият сос със риба разпределете върху нарязаните целина и зеле. Добавете чесъна, а отгоре залейте с няколко лъжици сгорещен зехтин. Украсете с кантарион и поднесете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар