Свинско печено с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинско печено с картофи1 / 3
04/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Една от най-обичаните манджи със свинско месо, която, вярваме, ще се услади и на вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • лук - 4 глави кромид
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 4 - 5 броя
  • картофи - 1 кг
  • мазнина - 1 к.ч. олио
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • чубрица
  • кимион
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на едри парчета. Овкусява се добре с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът се пресова. Морковите се нарязват на колелца и се смесват с лука и чесъна.

Излейте олиото равномерно върху дъното на тавичка. Върху него изсипете половината от картофите, нарязани на кубчета, и половината от зеленчуковата смес. Подредете отгоре месото и покрийте с останалата смес.

Добавят се виното и две чаши вода. Свинското с картофи се пече на слаб огън 2-3 часа. След като хване коричка, месото се обръща и се добавят останалите картофи, нарязани на средно големи кубчета. Допича се за още около час.

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: