Крем брюле с круши

Марина НордМарина НордНовак1219
03/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 495
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват и се нареждат на дъното на метални купички. Сметаната и ванилията се загряват леко на бавен огън, без да кипват.

Жълтъците се смесват със захарта и се добавя загрятата сметана при непрекъснато бъркане.

Сместа се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане около 2 минути, като не се оставя да кипне.

Кремът се разпределя в купичките, оставя се да изстине и след това се слага в хладилника за 1 час.

Преди сервиране се поръсва със захар и се слага в загрята фурна за 3 минути на 180 градуса, за да се карамелизира захарта. Охлажда се и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар