Молдовски пирог с бекон и патладжани

Марина НордМарина НордНовак1219
20/12/2015
"Изключително богат на вкусове и аромати Молдовски пирог, опитайте го и Вие!"
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се реже с нож до образуването на трохи. Добавя се ледено студената вода и рязането продължава, а след това се замесва тесто. Оставя се в хладилника за 30 минути.

Патладжанът се реже на кръгчета, посолява се и след 15 минути се изцежда от горчивия сок.

Грахът се отцежда от течността в консервата. Лукът се реже на кубчета, чесънът, доматът и лютата чушка се режат на ситно. Беконът се реже на тънки ивици и се запържва до златисто на сух тиган. Добавя се лукът и чесънът и се пържат 3 минути.

Добавя се лютата чушка и се пържи 2 минути. Добавя се доматът и патладжанът и сместа се задушава 5 минути под капак.

Тестото се слага в тава, като се оформят стенички.

Приготвя се заливка, като яйцата се разбиват с прясното мляко и сметаната. Добавя се сол, крема сирене и кашкавал и всичко се разбърква.

Плънката се слага върху тестото, отгоре се слага грахът, залива се със заливката и се поръсва с кедрови ядки. Пече се 50 минути на 180 градуса. Охлажда се и се сервира.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар