Миди по моряшки с бяло вино

03/11/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Приготвянето на миди е истинско изкуство, запазено за опитните готвачи. Ние смятаме да се концентрираме върху изяждането им!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 809
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се изстъргват добре, отстраняват се отворените и повредените миди. Сипва се вода, колкото да ги покрие и се кипват заедно с 1 връзка нарязан магданоз, 1 глава ситно нарязан лук, чесъна и подправките, без белия пипер.

Мидите се варят 5 минути на силен огън. След това съдът се разклаща силно и се вари, докато мидите се отворят, като от време на време се разклаща. Когато се отворят всички миди, се добавя част от маслото и съдът се отстранява от огъня. Бульонът се прецежда, а черупките на мидите се отделят само от едната страна. Останалите с месото черупки се подреждат в подходящ съд.

В отделен съд се поставя ситно нарязаната останала глава лук заедно с виното и се вари, докато обемът се намали наполовина, след което се прибавя 300 мл бульон от мидите и предварително запърженото в 1 с.л. масло брашно и галета. Доварява се, докато се сгъсти, поръсва се със сол и бял пипер.

Мидите се заливат с получения сос. Преди сервиране поръсвате с много магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Женя
Женя
01.05.2015 22:19
Рецептата и мидите от снимката нямат нищо общо !!!
0
0
Ммм
Ммм
27.03.2015 16:10
Страхотна рецепта. Сигурно вече за 10 път я правя!
0
0
Яна Борисова
Яна Борисова
26.08.2013 11:53
Галетата се използва при направата на соса за мидите, а не за овалване на мидите.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв