Сьомга с лимон и джинджифил

03/11/2010
Eфросия
отEфросияНовак
"Царицата на рибите няма нужда нито от твърде много подправки, нито от твърде много кулинарна обработка - 10 минути на грил и точната марината!"
  • Приготвяне70 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 372
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 4 котлета сьомга
  • джинджифил - 1 с.л. обелен и настърган корен от
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • соев сос - 25 мл натурален, по възможност безсолен
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • мазнина - 2 ч.л. сусамено олио
  • червени чушки - 1 ч.л. суха и стрита, може и едър сладък червен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой на резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки без лимона. Подредете котлетите в плитка тава и ги залейте с получената марината. Оставете да престои поне един час в хладилник. Овкусените котлети наредете върху решетката на фурната, като подложите тава отдолу.

За фурните, които имат конвекция и грил, печете 8-10 минути. За обикновените фурни – около 20 минути като не преставате да заливате рибата с маринатата в която престоя около час.

Сервирайте с масло, лимон и сухари.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар