Хрупкави бадемови бисквити

27/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг2.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на бавен огън. Бадемите се смесва със захарта, ванилията и белтъците, които не са разбити.

Сместа се разбърква внимателно и се добавя разтопеното, но не горещо масло. Разбърква се добре и се оставя в хладилника за 8 часа. След това в сместа се добавя брашното и се разбърква внимателно.

С чаена лъжичка се слага от тестото в тава, постлана с хартия за печене, като между купчинките се оставя разстояние от около 4 сантиметра.

Всяка купчинка се притиска с ръка, така че да се получи кръг с диаметър около 6 сантиметра. Пекат се 15 минути на 150 градуса. Готовите бисквити се вадят от тавата и се оставят да изстинат върху решетка.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар