Беларуска запеканка с картофи и тиквички

23/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 688
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в солена вода 20 минути. Охлажда се. Брашното се пресява и се смесва с маята. Половината картофи се настъргват и се добавя брашното, като се разбъркват през цялото време.

Тиквичката се обелва и половината се настъргва и се добавя към сместа с брашното. В тази смес се добавя половината настърган кашкавал, 1 супена лъжица олио и 170 милилитра топла вода.

Сместа се размесва и се оставя на топло за 1 час. Останалите картофи и останалата част от тиквичката се нарязват на кръгчета с дебелина половин сантиметър.

С останалото олио се намазва тавичка и в нея се слага тестото, като се притиска към дъното с влажни ръце. Отгоре се разпределят нарязаните картофи и тиквичка, покриват се с фолио и се оставят за 45 минути на топло.

Маслото се разтопява и с него се напръсква запеканката. Пече се 45 минути на 180 градуса. Поръсва се с останалия кашкавал и се връща във фурната за 5 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар