ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони на фурна с кайма и гъби

Макарони на фурна с кайма и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9675k1118k
Макарони на фурна с кайма и гъби1 / 3
02/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-7
"Ето и нашето предложение за вечеря. Ще гласуваме или единодушно ще хапнем?"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • кайма - 500 г свинска
  • гъби - 200 г
  • домати - 500 г от консерва
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мазнина - 10 г краве масло
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - щипка
  • черен пипер - щипка
  • копър - 1/2 връзка
  • праз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода до полуготовност. От нишестето, маслото и млякото направете сос бешамел. Задушете ситно нарязания праз и моркови, почистените гъби и каймата, прибавете пасираните домати и овкусете с подправките и чесъна.

Към така получената смес се добавят макароните и бешамела. Разбъркайте добре. Изсипете в намазана с масло тавичка и сложете в загрята фурна да се запече за 20 минути при 220 градуса.

Преди да извадите от печката, настържете кашкавал.

Рейтинг

5 5
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: