Език в масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
26/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Понякога най-семплото ястие е най-вкусно и тази рецепта за език в масло го доказва"

Необходими Продукти

  • свински език - 1 кг
  • лук - 1 глава, разрязана на 4
  • моркови - 2 броя, разполовени
  • целина - 1 - 2 стръка
  • магданоз - 1 - 2 стръка
  • черен пипер - 10 цели зърна
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • оцет - 2 с.л.
  • мазнина - 1/2 пакет краве масло
  • хрян
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист.

Посолете и затворете тенджерата. Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.

Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода.

Обелете го от кожата и го нарежете на жулиени. Загрейте маслото в тиган и изпържете до златисто нарязаните филийки от двете страни, наредете в плато за поднасяне, поръсете с червен пипер.

Поднесете езика в масло с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете.

Рейтинг

4.4
510
43
33
20
10
Дай твоята оценка: