Конфитюр от грозде

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
20/09/2010
"Домашен конфитюр от грозде - просто трябва да го опитате"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 096
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • грозде - на зърна 1 кг.
  • захар - 1. 2 кг.
  • вода - 2 ч.
  • винена киселина - 1.5 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/.

Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла/.

Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя да престои 1 - 2 ч. след това се вари до желаната гъстота на сиропа. При варенето пяната се обира непрекъснато. Две - три мин. преди свалянето от огъня се прибавя винената киселина.

Оставя се 7 - 8 ч. за пълно проникване на захарния сироп в плодовете.

Насипва се в сухи и чисти буркани.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар