Лимонов крем с масло

01/11/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Който го е страх от калории, да не бърка в хладилника! А на останалите - да им е сладко "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 564
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Под течаща топла вода почистете лимоните с четка, след което ги подсушете и настържете кората на ситно. Изстискайте ги и отделете пет супени лъжици сок.

В термоустойчива купа счупете яйцата. Разбийте на пяна заедно със захарта и добавете маслото, настърганата кора и лимоновия сок.

Поставете купата над вряща вода и бъркайте, докато сместа се сгъсти. После свалете от водната баня и изсипете крема в добре подсушени купички.

Оставете ги да изстинат, след това ги покрийте и сложете в хладилника.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Татяна  Ангелова
Правя го по същата рецепта. Става невероятен - ароматен и лек.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв