Лимонов крем с масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
01/11/2010
"Който го е страх от калории, да не бърка в хладилника! А на останалите - да им е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 199
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Под течаща топла вода почистете лимоните с четка, след което ги подсушете и настържете кората на ситно. Изстискайте ги и отделете пет супени лъжици сок.

В термоустойчива купа счупете яйцата. Разбийте на пяна заедно със захарта и добавете маслото, настърганата кора и лимоновия сок.

Поставете купата над вряща вода и бъркайте, докато сместа се сгъсти. После свалете от водната баня и изсипете крема в добре подсушени купички.

Оставете ги да изстинат, след това ги покрийте и сложете в хладилника.

Форми за крем 6 бр.
Приготвяй си тази рецепта с:
Форми за крем 6 бр.
5.49 лв.
Виж ››

От нас закачливите форми за крем, а вие сами изберете кой вкусен крем ще приготвите за десерт.

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Днес го изпробвах, стана страхотен. За по-интензивен аромар добавих по лъжичка ванилова и лимонова есенция.
0
0
Татяна  Ангелова
Правя го по същата рецепта. Става невероятен - ароматен и лек.
0
0