Бяла риба на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
12/12/2010
"Вкусно и здравословно ястие, което с лекота могат да приготвят дори новаците в кухнята!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 805
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • хек - 1 кг филе от хек или пангасиус
  • гъби - 400 г пресни
  • лук - 2 глави стар или връзка пресен
  • супа - 1 пакет суха гъбена
  • мазнина - 1/2 к.ч. растителна
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще печете ястието, задушете с част от мазнината гъбите и лука. Върху вече задушените продукти подредете филетата от риба, овкусени по желание.

Разтворете гъбената супа в оказаното количество вода и изсипете върху рибата, полейте с останалата мазнина. Печете в загрята фурна около 30 минути.

Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци или свежа салата.

Кухненски термометър за месо-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.50 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 11
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Борислава
Борислава
25.03.2013 11:49
Получи се страхотно! Гъбената супа може да се замени дори със зеленчуков бульон, както направих аз. Много солени са тези супи.
2
1