Пикантна риба с ориз и тиква

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714043
09/09/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата. Смесете заедно брашното, куркумата, кориандъра, сол и черен пипер. Сипете в плик, добавете рибата и я овкусете добре. Оставете настрана.

Направете сместа с джинджифила, като го смесите с другите съставки. Нарежете тиквата на малки парчета.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджерата и изпържете зеления лук и чесъна. Добавете тиквата и задушете за още 4-5 минути.

Отцедете предварително накиснатия в студена вода ориз и го прибавете в тенджерата. Запържете за 2-3 минути и сипете бульона. Кипнете, намалете огъня и варете около 15 минути.

Загрейте оставащия зехтин и изпържете рибата. Точно преди поднасянето овкусете ориза със соса с джинджифил. Наредете отгоре рибата и поръсете с кориандър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар