ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Пролетна лазаня

Пролетна лазаня

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
Пролетна лазаня
31/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12
"Сочна и ароматна лазаня, с който да отбележите подобаващо настъпването на пролетта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне.

Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто в силно загрят зехтин. Прибавяте нарязания праз (или кромид лук) и настърган морков, подправяте с риган. След като омекнат, ги оттегляте от котлона. Спанака измивате, накъсвате и бланширате.

Подходящ съд намазвате с олио или зехтин и наливате един черпак от соса, да се покрие дъното. Слагате ред кори, ред спанак и извара. Продуктите се разпределят равномерно и отгоре завършвате със сирене.

Поставяте втори ред кори, като леко притискате, за да се изравни плънката. И така се редуват кори, спанак, извара и сирене. Третият ред кори се залива с останалия зеленчуков сос.

Печете около 30 минути във фурната на 200 градуса.

Изваждате лазанята и обилно покривате с настърган кашкавал. Поръсвате с риган, босилек и червен пипер. Връщате лазанята във фурната и запичате до златисто.

Нарязвате и сервирате със зелена салата и охладено бяло вино.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: