Яхния от грах

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
05/10/2010
"За обяд сме ви приготвили вкусна яхния от грах, която ще ви накара да си оближете пръстите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 639
  • Преглеждания за месеца1559
  • Преглеждания за седмицата249
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват и се задушават в олио и малко вода. След омекването им се поръсват с червения пипер и брашното, добавя се грахът, долива се още малко гореща вода и се посолява. Прибавят се нарязаните картофи.

Добавят се и нарязаните скилидки чесън и зърната черен пипер, след което и консервата домати.

Грах яхнията се вари на тих огън до готовност на кратофите и се поднася със скълцан магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Stoevmobile
Stoevmobile
01.03.2020 00:52
Днес - без картофите. :)
0
0
Роси
Роси
21.06.2014 11:46
Звучи много хубаво, ще пробвам рецептата.
Относно картинката, и аз се зачудих, къде са гъбите в дадената рецепта ☺
0
0
fibi
fibi
15.11.2011 12:30
Тази картинка не съответства на рецептата.
2
1