Карамелизирани орехи

ЕфросияЕфросияДжедай4541
07/10/2010
"Орехите са сред най-полезните ядки, а с тази рецепта лесно стават и най-вкусните!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 946
  • Преглеждания за месеца446
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете ореховите ядки на сух тиган за кратко, колкото да се изсушат. Извадете ги и в същия тиган поразтопете маслото и добавете захарта.

Бъркайте до получаването на светъл карамел, след което добавете меда, разбъркайте отново и изсипете ореховите ядки.

Орехите се объркват добре, за да полепне карамелената смес по тях. Намалява се котлона и се изсипва внимателно прясното мляко. Бъркайте още 2-3 минути.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
марияна
марияна
24.01.2013 15:13
Това прясно мляко в края с каква цел се слага ? Съвсем е излишно, от него ядките лепнат после.
12
0