Крем карамел с тиква

04/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Разнообразете класическата рецепта за крем карамел с малко тиква и се насладете на великолепен резултат "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции15-17 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 047
  • Преглеждания за месеца351
  • Преглеждания за седмицата120
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата и прясното мляко, прибавете 250 г захар. Обелете и сварете тиквата, пасирайте я и я прибавете към сместа с млякото, яйцата и добавете 130 г захар.

Пригответе две различни по големина тави, като в по-малката сипете останалата захар, сложете я на котлона и я оставете докато покафенее.

В нея се изсипва приготвената смес. В по-голямата се сипва вода и в нея се поставя по-малката. Крем карамелът се пече на водна баня във фурна до златист цвят.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

sladushka
sladushka
09.04.2013 00:16

15 яйца??? Сигурно има грешка - 5 ми се струват достатъчни???
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв