Телешко месо в бутер тесто

Марина НордМарина НордНовак1219
25/08/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 676
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрива със солта и мащерката, без да се реже. Оставя се за 2 часа в хладилника. След това се запържва от всички страни до златисто. Вади се от тигана и се слага в съд с капак.

Лукът се реже на ситно, гъбите се режат на филийки. Лукът и гъбите се запържват до златисто в олиото, в което се е пържило месото.

Чушките се почистват от семената и дръжките и се режат на ивици. Запържват се леко. Тестото се разточва и половината се слага в тава. Чушките се отцеждат от мазнината, охлаждат се и се слагат върху тестото.

Върху тях се слага парчето месо. Върху месото се слагат гъбите и лукът. Копърът се нарязва на ситно и се слага върху гъбите с лука. Останалото тесто се слага отгоре и краищата се съединяват, като се защипват.

Тестото се набожда, за да излиза парата. Пече се 35 минути на 200 градуса. Вади се от тавата и се охлажда. Реже се с много остър нож и се сервира като предястие.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар