Кебап с ориз

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
552
10
1k
03/10/2010
"Крехко телешко месо с ароматен сос, поднесено върху канапе от ориз - точно това ни се хапваше днес!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 192
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва. Изважда се и в същата мазнина се запържва и лукът. Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре, брашното, овкусява се с червен и черен пипер на вкус, дафиновия лист и сол.

След това се залива с малко топла вода, добавя се месото и се оставя да се задушава на тих огън. В отделен съд запържете ориза и когато добие златист цвят, го залейте с половин литър гореща вода. Сварете го и пресипете 1 част в чиния. Отгоре се полива с кебапа и се поднася.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Екатерина Куминска
Чудесна рецепта, стана много вкусно! По желание на семейството добавих и морков в сместа.
0
0
_
_
14.07.2012 20:10
След малко ще я пробвам, но и аз не виждам как ще стане без дафинов лист.
1
0
Iglika
Iglika
23.10.2011 16:23
Аз вече за трети път я павя тази рецепта и наистина става фантастично. Дори втория път готвих на един италианец, който също хареса ястието.
0
0