Риба треска с хрупкава картофена коричка

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
15/09/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 103
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и без да се режат, се сваряват на среден огън 5 минути. Вадят се и се охлаждат.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Кората се смесва със зехтина и магданоза. Филето се слага в тава, намазана с мазнина, върху всяко филе се слага по една лъжица от сместа с лимоновата кора. Поръсва се с бял пипер и сол.

Картофите се настъргват на едро и върху всяко парче риба се слага от настърганите картофи. Отгоре се разпределя останалата смес с лимоновата кора. Пече се 20 минути на 220 градуса.

Броколите се разделят на съцветия и се пускат във вряща вода за 3 минути. Вадят се и се разпределят в четири чинии. Върху канапето от броколи се слага риба и се напръсква с лимонов сок. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар