Пъстърва с масло и див лук

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
328
292
30/08/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр.
  • масло - 25 г + още за намазване
  • сметана - 75 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • див лук - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете фолио върху тава за печене и го намажете с малко разтопено масло.

Отцедете добре измитата пъстърва и я наредете върху фолиото. Всяка риба намажете с масло и овкусете със сол и черен пипер. По желание сложете резени лимони в корема на пъстървите.

Запечете ги в умерено загрята фурна за 10-15 минути. Сипете сметаната с дафиновия лист в малка тенджерка и загрейте почти до кипване.

Махнете дафиновия лист и добавете дивия лук и 25 г масло, овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с печената риба и варени картофи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар