Хрупкав рибен пай

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7361k
Хрупкав рибен пай
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 225 г
  • масло - 175 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • Пълнеж
  • риба - 350 г
  • прясно мляко - 425 мл
  • масло - 25 г
  • брашно - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • магданоз - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. сварени
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тесто за пай, пресейте брашното със солта и смесете с маслото. Разбъркайте и оформете трохи с помощта на ръцете си, като добавете и 2-3 с.л. вода. Сложете тестото в хладилник за 30 минути.

Сложете рибата в тенджера и сипете мляко, колкото да я покрие. Кипнете, сложете капак и варете 5-10 минути.

Изсипете млякото в купа и когато рибата изстине, я обезкостете. Разтопете маслото и добавете брашното. Запържете за 2 минути и прибавете 275 мл от млякото, като от време на време разбърквате.

Кипнете соса и го варете 6 минути. Махнете от огъня и добавете рибата, нарязаните кисели краставички, каперси, магданоз и яйцата. Овкусете със сол и черен пипер, добавете лимоновия сок. Оставете сместа да се охлади напълно.

Загрейте фурната на 220 градуса. На набрашнена повърхност разточете тестото в квадратна форма и изсипете сместа в центъра. Намажете с яйце краищата и съединете. Намажете с оставащото яйце и запечете за 30 минути така приготвения солен пай.

Вкусен хрупкав рибен пай!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: